Aanmelden / Contact

“Alles blijft ideaal, zolang je het niet uitvoert”

Heeft u vragen aan onze praktijk dan kunt u ons altijd bellen of een bericht versturen via onderstaand contactformulier.
 Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Huisartsen of verwijzers: hier vindt u alle informatie voor een efficiënte verwijzing naar ons.

Praktijkgegevens

Sleutelbloem 3
1689 PZ  ZWAAG

Tel:            0229-279798 (ma, di en do tussen 12.15-12.45 het beste bereikbaar)
E-mail:       info@spelhoorn.nl

Aanmelding

Onze wachttijd is op dit moment rond de 16 weken (21-09-2020).

Let op: mensen die verwezen worden naar de SGGZ en bij CZ verzekerd zijn nemen wij in 2020 niet meer in behandeling. Ons budget is op.

U kunt zich via onderstaand contactformulier aanmelden met u naam, e-mail en telefoonnummer. Wij sturen u vervolgens uit een beveiligde e-mail omgeving (zorgmail) een bevestiging. In deze bevestiging ontvangt u informatie over hoe wij werken en vragen wij uw persoonlijke gegevens en een geldige verwijsbrief aan te leveren. Zodra wij dat binnen hebben neemt het ongeveer drie weken om u toe te wijzen aan een behandelaar. Vervolgens wordt u door de desbetreffende behandelaar gebeld voor het maken van een afspraak.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de basisverzekering heeft u een verwijsbrief nodig. Op de verwijsbrief staat of u verwezen bent naar de Generalistische Basis GGZ dan wel Specialistische GGZ, inclusief vermelding welke DSM-V stoornis wordt vermoed. De verwijsbrief is getekend met de AGB-code, handtekening en praktijkstempel van de huisarts. Staat dit er niet op, dan kunnen wij de behandeling niet declareren bij de zorgverzekeraar en zullen wij u laten weten dat u de huisarts om een geldige verwijsbrief moet vragen. Tenzij u de kosten van het consult zelf wilt betalen. Deze kosten bedragen € 100,- per consult van 45 minuten.

Wij declareren pas na beëindiging van de behandeling bij uw zorgverzekeraar. De startdatum van de behandeling bepaalt in welk verzekeringsjaar de declaratie valt. Het minimale eigen risico is in 2020 wettelijk bepaald op € 385,-. Dat houdt in dat de kosten van de behandeling tot het bedrag van uw eigen risico voor eigen rekening zijn. Wij hebben met alle verzekeraars een contract.

Indien uw zorg buiten de reguliere zorg valt hanteren wij een tarief van € 100,- per consult van 45 minuten.  Dit geldt ook voor afspraken die u niet binnen 24 uur heeft afgezegd; deze nota’s ontvangt u thuis en kunt u niet bij u zorgverzekeraar declareren. Arbeidsgerelateerde problemen, relatieproblemen, aanpassingstoornissen, schoolvraagstukken, schoolbegeleiding of diagnostiek worden vanaf 1 januari 2013 door de ziektekostenverzekering niet meer vergoed. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze zorg wel indien u aanvullend verzekerd bent. Op arbeids- en relatietherapie moet BTW geheven worden.

Kinderen tot 18 jaar nemen wij niet in behandeling omdat deze zorg onder de gemeente valt. U kunt terecht bij 1punthoorn van de gemeente.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt adviseren wij u contact op te nemen met de afdeling wachttijdbemiddeling van uw zorgverzekeraar. Zij zullen u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt. En dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn namelijk de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Verder kunt u kijken waar u eerder terecht kunt op www.kiezenindeggz.nl, of op www.triple-ggz.nl, waar u een overzicht van vrijgevestigde collega’s in de omgeving kunt vinden. Op www.lvvp.info vindt u het meest complete overzicht van vrijgevestigde BIG-geregistreerde GZ-psychologen en/of psychotherapeuten hier in de buurt.

Bent u verzekerd bij Menzis, bel dan hun zorgadviseur: 088 222 40 40. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.menzis.nl/zorgadviseur.

Indien u nog vragen heeft vernemen wij dat graag.

Hartelijk groet en graag tot ziens,

Lotus Verhoeven
Jeroen Posthumus
Lisa Frudiger

  • Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook ons Privacystatement. Door op verzenden te drukken gaat u hiermee akkoord.