Informatie voor verwijzers

Alle algemene informatie vindt u hier; deze pagina is een verkorte versie voor verwijzers

Hoe verwijst u snel en efficiënt naar ons?

 1. Met deze beslisboom weet u of u uw client naar ons kunt verwijzen en waarnaar; BGGZ of SGGZ.
 2. Op de thuispagina van onze website staat de actuele verwachte wacht- en behandeltijd.
 3. Zorg voor de juiste verwijzing: voorbeeld voor de verwijzing naar de BGGZ & voorbeeld voor verwijzing naar de SGGZ. In het kort voldoet uw verwijzing als het volgende erop staat:
  • Datum verwijzing;
  • NAW gegevens van de verzekerde met telefoonnummers en e-mail;
  • Verwijs naar BGGZ of SGGZ en zet dat in de brief;
  • DSM-IV/V diagnose met toelichting;
  • Somatiek en medicatie;
  • Naam, adres en AGB-code;
  • Handtekening en praktijkstempel.
 4. Geef de verwijzing mee aan uw cliënt en laat hem of haar zichzelf via onze website aanmelden: www.spelhoorn.nl. Belangrijk vinden wij dat de regie en motivatie bij uw cliënt ligt. Dat is passend in onze behandelsetting.
 5. Zodra de aanmelding binnen is sturen wij uw cliënt vanuit een beveiligde omgeving alle informatie die nodig is voor, tijdens en na de behandeling. Wij vragen uw cliënt persoonlijke gegevens en uw verwijsbrief via de beveiligde omgeving naar ons terug te sturen. Beide hebben wij nodig om uw verwijzing in ons team te bespreken en de behandelaar toe te wijzen.
 6. Wij laten uw cliënt zo spoedig mogelijk horen als de verwijzing niet bij ons past en geven uw cliënt advies hoe dan verder. Verwijzingen die niet aan de regels voldoen worden niet geaccepteerd. Uw cliënt wordt met een toelichting naar u terug verwezen.
 7. Zodra de persoonlijke gegevens en de verwijzing in goede orde bij ons binnen zijn wordt aanmelding in ons team besproken. Hier hebben wij gemiddeld 2/3 weken tijd voor nodig.
 8. De behandelaar die de verantwoordelijkheid neemt voor de zorg van uw cliënt neemt met uw cliënt contact op voor het maken van een afspraak. Dit duurt na ons interne overleg ongeveer 2 weken.
 9. Kortom; na aanmelding nemen wij binnen ongeveer 4/5 weken contact op met uw client voor het maken van een afspraak voor het intake gesprek. Eerder als de verwijzing naar ons niet passend is.

Overige nuttige informatie voor verwijzers

 1. Verwijsafspraken naar de GGZ
 2. Folder voor verwijzers LVVP