Creativiteit = flow in actie

Leven vanuit de grond van je hart

Nu-heid is een belangrijk grondbeginsel bij ieder streven naar een verlichte maatschappij. Misschien vraag je je af hoe je de samenleving het best kunt helpen en hoe je erachter komt of wat jij doet wel authentiek en goed is. Het enige antwoord is nu-heid. Met behulp van meditatie kun je tot ontspanning komen en je geest laten rusten in nu-heid. In meditatie ben je niet vooringenomen.

De dingen mogen er zijn zoals ze zijn.

Chögyam Tungpa Rinpoche

 

Lieve mensen,

Op deze pagina vind je schatten van Nu-Heid. Gecreëerd  vol moed en dapperheid omdat het gepaard ging, en gaat, met stemmen die al jaren zeggen dat je het niet kan, dat je de wereld niets te brengen hebt, dat niemand erop zit te wachten. En toch ondanks deze stemmen en overtuigingen zijn er mensen die het moedige pad op gaan en wel doen waar ze zin en plezier in hebben. Vaak juist voor iemand anders.  En ook dan nog steeds vol angst, twijfel en schaamte om het naar buiten te brengen.

Hier op deze plek brengen wij het graag met een diepe buiging vol verwondering, vertedering en enthousiasme als een nieuwe geboorte de wereld in. Laat je verrassen en geniet. En laat het een stimulans zijn voor wat er in jou ligt te sluimeren. De wereld wacht wél, en zeker ook, óp jou. Kom tevoorschijn. Wij verheugen ons. Als iedereen zijn slinger op hangt is het altijd feest.

 

Carine’s “Er was eens…verhalen…”

Carine schrijft voor haar 2 kleindochters en 2 kleinzonen tussen de 4 en 7 jaar verhaaltjes. Nu door Corona spreekt ze ze voor haar klein kinderen  in zodat ze hen toch kan voorlezen. Al luisterend kom je tot rust. Laat je meenemen naar een andere wereld. Je kan hier meeluisteren naar de door haar zelf geschreven verhalen.